Bakker Nico

Als jonge jongen maakte ik al kennis met het fantastische bakkersvak. In de schoolvakanties werkte ik mee in de bakkerij in Clinge bij een oom Ton & neef Joop. Het ambacht van bakker zit al paar generaties in de familie en in de bakkerij kon ik echt genieten. Toch heb ik voor mijn carrière een hele andere richting gekozen. Van restaurants tot technisch dienstverlening, in eigen land en het buitenland. Maar de geur van versgebakken brood is mij overal blijven achtervolgen. En de passie voor het ambachtsvak heeft me nooit verlaten. Zo heb ik na lange tijd besloten om terug te gaan, terug naar mijn jeugd. Terug naar het deeg, de oven en de werkbank, om een jongensdroom waar te maken.

De bakkersopleiding aan de Bakery Institute was de eerste stap om van mijn herontdekte passie mijn werk te maken. Wat fantastisch om weer bezig te zijn met dit ambacht! Ik haalde mijn diploma en besloot mijn hart te volgen en mijn eigen bakkerij te openen in Oosterbeek.

Vanuit mijn kleine bakkerij in de schuur ben ik gestart en maak ik op duurzame en handmatige wijze ambachtelijk brood & viennoiserie. Voor iedereen die weer verlangt naar echt goed, eerlijk brood en verrukkelijke viennoiserie.

Bakker Mireille

Een passie voor lekker eten heb ik al mijn leven lang. Uit eten, lekker borrelen of een etentje organiseren. Ik hou ervan! Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en met je handen iets te maken waar mensen blij van worden.

In mijn werk, veelal binnen het sociaal domein, heb ik altijd iets gemist. Maar wat was dat dan? Tijdens een stedentrip in Gent liepen mijn vriend en ik, min of meer bij toeval, bij Joost Arijs (een bekende patisserie & chocolaterie) binnen. Daarbinnen wist ik het ineens, zoiets moois en lekkers creëren, dat wilde ik ook!

Zo ben ik, naast mijn werk, verschillende cursussen gaan doen bij de Bakery Institute. Patisserie, chocolaterie en handgemaakt brood. Maar hoe maak je van je hobby nu je werk? Daarvoor heeft de Bakery Institute een 9-weekse opleiding ontwikkeld, speciaal voor carrière-switchers. Maar 9 weken, 5 dagen per week naar Zaandam geeft natuurlijke uitdagingen met een jong gezin. Om van anderen te horen hoe dit is bevallen ben ik op zoek gegaan naar collega’s die deze opleiding al hadden gedaan. Zo kwam ik in 2022, vlak voor Moederdag bij Bakker Nico terecht.

Nico boodt aan om gewoon eens mee te draaien om te ervaren hoe het is om daadwerkelijk in een bakkerij te werken. ik heb toen een Moederdagtaartje gemaakt voor de verkoop. Een superleuke samenwerking! Later heb ik meegedraaid tijdens de Airbornewandeltocht….en zo is onze samenwerking begonnen en hebben de plannen steeds verder vorm gekregen.

Per december 2022 heb ik mijn baan opgezegd, in januari 2023 ben ik met de opleiding begonnen en nu een jaar later ben ik mede-eigenaar van Bakker Nico…Of eigenlijk Bakker x Bakker en bouwen we samen verder aan de bakkerij.

Wij zijn Bakker x Bakker