Als jonge jongen maakte ik al kennis met het fantastische bakkersvak. In de schoolvakanties werkte ik mee in de bakkerij in Clinge bij een oom Ton & neef Joop. Het ambacht van bakker zit al paar generaties in de familie en in de bakkerij kon ik echt genieten. Toch heb ik voor mijn carrière een hele andere richting gekozen. Van restaurants tot technisch dienstverlening, in eigen land en het buitenland. Maar de geur van versgebakken brood is mij overal blijven achtervolgen. En de passie voor het ambachtsvak heeft me nooit verlaten. Zo heb ik na lange tijd besloten om terug te gaan, terug naar mijn jeugd. Terug naar het deeg, de oven en de werkbank, om een jongensdroom waar te maken.

De bakkersopleiding aan de Bakery Institute was de eerste stap om van mijn herontdekte passie mijn werk te maken. Wat fantastisch om weer bezig te zijn met dit ambacht! Ik haalde mijn diploma en besloot mijn hart te volgen en mijn eigen bakkerij te openen in Oosterbeek.

Vanuit mijn kleine bakkerij in de schuur ben ik gestart en maak ik op duurzame en handmatige wijze ambachtelijk brood. Voor iedereen die weer verlangt naar echt goed, eerlijk brood.

Dit is Bakker Nico!